13 Mayıs 2011 Cuma

KARİKATÜRLÜ EV'İN ÜÇÜNCÜSÜ İSKENDERUN'DA AÇILDI!


Karikatürist Kamil Masaracı'nın 'fikir babalığı'nı yaptığı Karikatürlü Ev'in üçüncüsü İskenderun'da açıldı. İskenderun Kadın Kültür Sanat ve Eğitim merkezi'nde açılan Karitakürlü Ev'de 8 ila 15 yaşlarındak 61 gence, oluşturulan karikatür atölyesinde çizim eğitimi verilmeye başlandı. İskenderun karikatürlü Ev'de, Yunus Nadi 2011 Karikatür Yarışması'na katılan 20 eser de sergileniyor.

Civelek: Çizerek daha iyi anlatacaklar
Karikatürün ülkemizde gelenek olduğunu ve Kamil Masaracı'nın da bu sanatın önemli temsilcisi olduğunu anlatan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, "Karikatür anlam yüklenmiş resimlerdir. Evrensel fikirler veren bir sanat dalıdır. Zeka, kültür ve birikim gerektirir" dedi. Civelek, karikatür atölyesine katılan çocukların çizgileriyle hem kendilerini daha iyi anlatabileceklerini, hem de topluma mesaj vereceklerini söyledi.

Masaracı: Dünyayı güldürmek lazım
'Karikatürlü Ev' düşüncesini İskenderun Belediye Başkanı Civelek'e ilettiğini bu düşüncesinin karşılık bulmasına sevindiğini anlatan Kamil Masaracı da "Bu atölye çalışması, Türk ve dünya karikatürü için, Türk çizerleri açısından güzel bir adımdır" ifadesinde bulundu. Karikatürist Masaracı, açılışa katılan anne ve babalara da şöyle seslendi: "Çocuklarınızın canı sıkılınca yapacağı tek şey var; o da karikatür. Karikatür, insana gülmeyi, güldümeyi öğretiyor. Kağıt ve kalemle dünyaları güldürebiliyorsunuz. Bu somurtkan dünyayı güldürmek çok önemli. Unutmayın ki, hayat sürdüğü sürece, çizgi de sürecektir."