21 Şubat 2011 Pazartesi

ÇANAKKALE'DEN
SERGİ VE
SÖYLEŞİYLE
CİHAN DEMİRCİ
GEÇTİ...
Karikatürcü ve mizah yazarı Cihan Demirci, 1978'de adım attığı karikatürcüğünün 33. yılında 13. sergisini; 19 Şubat Cumartesi günü Çanakkale'de 18 Mart Üniversitesi'nin Girişimcilik Merkezi Binasının Salonunda açtı. Çanakkale Belediyesinin katkısıyla gerçekleşen sergi 28 Şubat akşamına dek açık kalacak. Cihan Demirci sergi açılışı sonrasında geçen hafta yitirdiğimiz İsmail Gülgeç'in anısına bir "Damdaki Mizahçı" söyleşisi gerçekleştirdi.

Cihan Demirci'nin 40 karikatürden oluşan "Hayat Çizgisi" adlı karikatür sergisinin açılışı, kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı açılış kokteyli ile 19 Şubat Cumartesi günü Çanakkale'de 18 Mart Üniversitesi Girişimcilik ve Araştırma Merkezi binasının salonunda gerçekleşti. Çanakkale Belediyesinin davetiyle düzenlenen, saat:15'te Cihan Demirci'nin açış konuşmasıyla açılan karikatür sergisi özellikle üniversiteli ve liseli gençlerden ilgi gördü. Sergi açılışı sonrasında Çanakkale medyasının sorularını yanıtlayan Cihan Demirci, 15.30-17.30 arasında iki saati de aşan "Damdaki Mizahçı ile Damardan Muhabbet" başlıklı görsel sunumlu söyleşisini gerçekleştirdi.
Cihan Demirci'nin sergisinin açılışında yaptığı konuşma sırasında...
Bu görsel sunumlu söyleşiyi 15 Şubat gecesi yitirdiğimiz ve 17 Şubat'ta Çanakkale Eceabat'ın Kocadere köyünde toprağa verilen karikatürümüzün büyük ustası İsmail Gülgeç'in anısına adayan Demirci, söyleşinin başında Gülgeç'in sağlık sorunlarıyla geçen müthiş yaşam öyküsünü ve çizginin gücüyle gerçekleşen örnek direncini aktardı. Sonrasında salonu dolduranları çocukluğundan yola çıkarak, dama çıktığı günlere dek süren bir mizah yolculuğuna çıkardı. Bu keyifli söyleşi izleyicilerin sorularıyla noktalandı. Cihan Demirci'nin karikatür sergisinin yer aldığı güzelim bina Çanakkale İskelesinin hemen karşı çaprazında bulunuyor ve bu sergi 28 Şubat akşamına dek açık kalacak...
Cihan Demirci karikatür sergisine evsahipliği yapan 18 Mart Üniversitesi Girişimcilik Merkezi binasının dıştan görünüşü...
CİHAN DEMİRCİ'NİN ÇANAKKALE'DEKİ SERGİ AÇILIŞINDAN VE "DAMDAKİ MİZAHÇI" SÖYLEŞİSİNDEN FOTOĞRAFLAR...



Cihan Demirci, son yıllarını Çanakkale'de geçiren İsmail Gülgeç ustanın anısına gerçekleştirdiği söyleşiye onu anlatarak başlayıp izleyenleri Damdaki Mizahçının çocukluğundan, bugünlere dek süren bir kara mizah yolculuğuna çıkardı... (MİZAHHABER)