27 Ocak 2011 Perşembe

ÖZEL KOÇ LİSESİ
KİTAP FUARINDA
KARİKATÜR
ATÖLYESİ

Tuzla'daki Özel Koç Lisesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kitap Fuarı kapsamında Cihan Demirci, 26 Ocak Çarşamba günü, lise öğrencilerine yönelik bir "Karikatür Atölyesi" gerçekleştirdi.

Cihan Demirci'nin lise yıllarından Tarih öğretmeni olan, okulun Tarih öğretmeni Nalan Şenalp'ta öğrencileriyle bu atölye çalışmasındaydı.

İstanbul Tuzla'da bulunan Özel Koç Lisesi her yıl sömestr tatili öncesinde okulda pek çok yayınevinin ve yazarın katıldığı bir kitap fuarı düzenliyor. Karikatürist ve mizah yazarı Cihan Demirci, 26 Ocak Çarşamba günü bu fuar kapsamında gerçekleşen "Karikatür Atölyesi"nde liseli öğrencilerle ikibuçuk saati bulan bir görsel sunum ve çizgi çalışması gerçekleştirdi. Özel Koç Lisesi Türkçe-Edebiyat Bölüm başkanı Rafiye Duru ve öğretmenler; Nalan Şenalp ile Banu Kıran'ın da izlediği etkinlik Cihan Demirci'nin "Karikatür ve Biz" başlıklı karikatür tarihimiz üzerine kısa bilgiler veren görsel sunumuyla başladı, çizim örnekleri ve karikatür okuma ile süren atölye çalışması Demirci'nin kendi karikatürlerinden oluşan bir sunumla noktalandı. İkibuçuk süren atölye çalışması sırasında güzel olan karikatür çizmeye yeteneği açıkça belli olan öğrencilerin bu atölye çalışmasına katılmış olmasıydı.

Cihan Demirci, Özel Koç Lisesindeki Karikatür Atölyesi bitiminde atölye çalışmasına katılan öğretmenler ve öğrencilerden bir grupla...