16 Ocak 2011 Pazar


CİHAN DEMİRCİ'DEN 2011
MODEL LAFORİZMALAR

Dizi filmleri gerçek zanneden bir toplumun hayal gücü çoktan bitmiş demektir.

Kendine sahip çıkamayan toplumların tarihine sahip çıkmaya kalkışması cahilliklerinin en büyük kanıtıdır.

Önceleri tarihi tekerrürden ibaret sanan bir toplum, tarih okumadığı, tarih bilmediği ve yıllar yılı cehaletine yatırım yaptığı için tarihi artık sadece; padişahlara teşekkürden ibarettir sanıyor!..

Aldığı malın “Son kullanma tarihi”ne bile bakmayan bir halkın, Osmanlı tarihine dair söyleyebileceği söz olabilir mi?..

Benzinin fiyatı 4 lirayı geçmiş ama sen tepkini “Muhteşem Yüzyıl” dizisine göster bakalım. Ne de olsa Kanuni gibi ata biniyorsun hala!..

Cari açığı kapatılamayacak kadar büyük olan toplumların “Cariye açığı” yaşamamış Osmanlı hanedanını anlayabilmesi imkansızdır!..

“Yalandan kim ölmüş” sözü yalanlara ve yalancılara tapan bir toplumun dilinde çok eskidi. Yeni sözümüz “Yalandan enflasyonu düşen kim ölmüş” olmalı!..

Liseli kızlarla-erkeklerin arasını 45 santim açtığınızda aradaki mesafeyi kapatmanız 45 yılda mümkün olmaz!..

Bir badem bıyıklı yetkili diyor ki: “Ülkemizde seninki kaç santim’ diye çok ayıp bir söz vardı. Biz toplum ahlakının bekçisi olduğumuz için liseli kızlarla-erkeklerin arasına mesafe koyarak bu sözü ‘Senin aran kaç santim” şekline sokacağız!..”

Başbakan emriyle yıkılacak olan bir heykel değildir, “ucube” gibi yaşaması istenen bir toplumdur aslında!..

Bakırköy’deki “Düşünen Adam” heykeli ülkedeki vaziyetin vahametini görüp sigortası attığında şöyle diyebilir: “Düşün düşün bir yere kadar kardeşim, bundan sonra ben de sadece kendi geleceğimi düşüneceğim!..”

Bu Ak Düzen sana yeni seçenekler sunuyor: “Alkol yerine silah al, katil ol, cani ol, kısa süre yat, sonra çık halay çek!..”

Kır düğününde artık izin alınmadan içki içilemeyecekmiş! Kır gitsin o düğünü be kardeşim!..

4 eş alma yolunda ilerleyen “kuma toplumu” için evlilik dediğin zaten başlı başına alkollü yaşam demektir!..

Ak Düzen diyor ki: “Büyük konuş, büyük götür ama büyük rakı içme!..”

AKP’lilerin içmesine gerek yok. Onlar zaten 9 yıldır bu ülkeyle, bu halkla sürekli kafa buluyor.

Hesap almaya gelen garson sordu: “Abi sizin neyiniz vardı?” Yanıtım şu oldu: “Bizim bir 70’lik rakı vardı ama bundan sonra bizim gibilere sadece onun günahını yaz, günahını biz ödeyeceğimize göre hesabını da AKP ödesin!..”

("Cihan Demirci'den 2011 Model Laforizmalar" 16 Ocak 2011 tarihli Vatan gazetesinde Can Ataklı'nın köşesinde yayımlanmıştır.)