3 Kasım 2010 Çarşamba

SALİH AKEPECAN
KARİKATÜRÜN
'KARA' TARİHİNİ
YAZMAYA
DEVAM EDİYOR!

Kaç kere yazdık, birşey değil, daha karikatürün ne olduğundan habersiz genç kuşaklar karikatürü "İktidara yalakalık yapma sanatı" zannedecekler. Sabah'ın iktidarsever çizeri, ATV'nin Bizim City'cisi (Başka çizerler hazırlar aslında o imzasını atar) SALİH AKEPECAN karikatür sanatının kara ve karanlık tarihini yazmaya devam ediyor. 8 yıldır iktidar karikatürcüsü olarak hizmet veren, tek görevi zaten OLMAYAN BİR MUHALEFETİ ELEŞTİRMEK olan Salih bey, geçen akşam Bizim City'de her daim yaptıklarına bir yenisini ekledi. Bizim City adlı animasyonda Kemal Kılıçdaroğlu dansöz kıyafetiyle gösterilirken, ana muhalefet lideri hakkında 4 şıktan oluşan bir soru ekrana yansıdı. Soru ve cevap şıkları alt alta şöyleydi:

-CHP LİDERİ AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ?

a) Dansöz
b) Ağzı Bozuk
c) Boykotçu
d) Hepsi

Tabii Salih beye yakışan doğru cevap "D" şıkkı idi. Biz onun için 4 şıklı bir test sorusu sormaya gerek bile duymuyoruz. Çünkü karikatür "adına" yaptığı işler öyle 4 şıkka filan sığmaz bu iktidar çizerinin... (MİZAHHABER)



BAKIN MİLLİYET YAZARI MEHMET TEZKAN NELER YAZMIŞ, 3 KASIM TARİHLİ MİLLİYET'TE:

Bu karikatür Başbakan için çizilseydi ne olurdu?

Çizen Salih Memecan.. Kim mi? Sabah’ın baş karikatüristi.. İktidar yanlısı Medya Derneği Başkanı.. Medyada etik toplantıları düzenleyen kişi.. Sekiz yıl boyunca iktidar için tek karikatür çizmeyerek dünya rekoruna imza atan kişi.. (Pardon bir kere elektrik zammı için çizdi ve tövbe etti..) Salih’in CHP lideri için çizdiği şu karikatüre bir daha bakın.. Kılıçdaroğlu’nun yerine Erdoğan’ı koyun.. Başbakan böyle bir karikatürü yayınlansa ne derdi? Bunların cibiliyeti bu..
(Mehmet Tezkan-MİLLİYET/3-11-2010)



KARİKATÜRCÜLER

DERNEĞİNİN

GECESİNDE DAVETSİZ

MİSAFİR MİYDİ?

Karikatür gibi muhalif duruşu olan bir sanatın tanımını ve anlamını bozmaya çalışan, çizdikleriyle karikatüre sürekli ihanet eden S.M. adlı zat geçenlerde Karikatürcüler Derneğinin Armada Otelde gerçekleşen 30. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması Ödül Töreni gecesine de gecenin ortasında çıkageldi. Öğrendiğimize göre bu geceye "davet" edilmemişti. Yanında ondan ayrı tuttuğumuz, onunla aynı gazetede çalışma talihsizliği yaşayan, çok sevdiğimiz, dergici kökenli, iki emekçi karikatürcü arkadaşımız da vardı. Onları sanki siper etmişti kendine. Salona girdiği andan itibaren gecede "buz" gibi bir hava oluştu Karikatürcüler Derneği üyesi pek çok çizer SALİH MEMECAN'la aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olarak ödül gecesini tamamladılar... (MİZAHHABER)