17 Kasım 2010 Çarşamba

METİN AKBULUT
YAZIYOR...
YOK YA Bİ ŞEY
OLDUĞU YOK…

Artık her şey değişti. “Ne oluyor, nereye gidiyoruz?” diyenlere, “bi şey olduğu yok paranoya yapma” diyen döneklerin de sesi çıkmıyor, onlar da anladılar. “Olması gereken oluyor” diyen, samimi görünümlü, yüzünde sinsi gülümseme bulunan tipler kazandılar. Halk, “para olur, altın olur, kömür, nohut olur, gönlünden ne koparsa; ama avanta isterim” diyerek posta koydu; çalışalım, kazanalım diyen laik cumhuriyete…

‎ “Köşe yazarıma hakim olamıyorum diyemezsin. Sen bunun sorumlususun. Köşende yazanın maaşını sen veriyorsun. Köşe yazarlarını denetleyecek bir üst kurul kuralım, denetlenmiş yazarlar saçlarına jöle sürsün, kel olanlar ve bayanlar da türban takarak “empati” yapmış olurlar.

“Arkadaşımız saçına jöle süremediği için bugünkü yazısını yazamamıştır”. Nasıl? Bir zamanlar laikliği savunan “jöleli” takunyalıların yapamadığını yaptı. Gazete ve internet sitelerini denetleyecek, hatta “vatandaşlarımızın içinden geçenlerini” bile denetleyecek, onları “demokratik” yola sevk edecek, rtük benzeri ulemalardan oluşan üst kurul kuralım, helal sana jöleli!

Başı açıklar niye türbanlıların hakkını savunmuyor? Bir tek jöleli kardeşim savunuyor. Türbanlıların haklarını savunmayan başı açıkları denetleyecek, ulemalardan oluşan rtük benzeri bir üst kurul kuralım. Boş konuşuyorsun jöleli! “7 kişi toplanıp, boş laflarımızı deniz fenerine bağışlayalım”.

Türban üniversiteye girmeden önce ilköğretime girdi. Bizim paranoyak laikler de çok iyimser çıktılar. Üniversiteli ablalarının yapamadığını sen yaptın. Helal sana! Bence şansınızı üniversite yerine ilköğretimde deneyin. Ana sınıfı zorunlu olmuş; yaşasın türban ana sınıfında! Bi de anasınıfından önce demokrasi gereği 2 yıl “türbana hazırlık sınıfı” kondu mu? On numara beş yıldız! 3 yaşındaki çocukları referanduma götürelim, türban istiyorlar mı? İstemiyorlar mı? Tamamen demokratik… Nasıl seçimlerde halka, kömür, nohut, bulgur dağıtıyorsak, küçük mümin çocuklarımıza da haksızlık etmeyiz; paylarını veririz.

Başbakan cumaya giden çocuklara 200 lira vermişti. Biz de altı yaşından küçük mümin kardeşlerimize haksızlık olmasın diye düşündük. Fiyat listesi hazırladık. Teravih:300 Lira, bayram namazları: 250 Lira, beş vakit namaz kılanlar: 750 Lira, oruç : 1000 Lira, türban takmak günlüğü 50 Lira…

Laiklikle alakası olmayan, kitap yazarak, her ne şekilde olursa olsun cumhuriyeti korumağa çalışırken “şiir gibi anlaşan”, “sözde özde cumhuriyet koruyucuları” zırhlı lüks araca binmeyi tercih ettiler.

En az 3 çocuk
En az 3 yandaş yazar, 1 laik yazarı götürürse,
Alkol zammını sağlık için yaptık. Alkol acıdır, ekşidir.
Oktay da “ekşi”dir. O zaman Oktay alkoldür.
Her şeyi mantık çerçevesinde yapıyoruz. Medya patronları “en az 3 muhalif yazar atarak empati yapmağı denesinler.

Birilerinin para kazanması için 3. köprü şart… Sırat köprüsüne de türbanla girilmiyormuş, türbanlılar için, “demokrasi için” 2. sırat köprüsü şart. Köprüden geçinceye kadar demokrasi amaçmış.

“Türban ilkokulda olmaz”. Ooh rahatladık, artık neye seviniyoruz? Ortaokul, lise ve kamuda olur mu? “Yeni anayasayla birlikte sorunların çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Kişisel özgürlüklerde çözüm: Türban ilkokulda! Sevincimiz kursağımızda kaldı.
M. Ali Ağca da TRT’de katıldığı programda “türbanı ben kendi yöntemlerimle çözeceğim” dedi.
Feministlerin yerini demokratik türbancılar aldı. “Laikler yenilince, biz de yenik sayılmayalım” diye türbancı olduk dediler.

Cumhuriyet sorgulanırken, bu kadar şeyin üstüne yine kimsenin yapamadığını muhalefetteki laikler yaptı: “Türbanı biz çözeriz”. Sormamıştık ama?..

Kimsenin yapamadığını, %58 zemzem içeren sen yaptın. Belki nohuta, belki kömüre, borsa putuna sattın. ‎ Fikrin yoktu; futbol, yarışma programları, dizilerle lay lay yaşıyordun. Oy kullanmıyor, gazete okumuyordun. Kendini farklı zannediyordun. Esasında tam sisteme uygun ılımlıydın. “Aman borsa düşmesin, her şey özelleştirilsin, sınırlar kalksın” diyordun. O da senin fikrin değildi, öyle öğretilmişti sana... Ama Atatürk'çüydün, resimlerini koyuyordun, onu da bilmeden...

Metin Akbulut