11 Kasım 2010 Perşembe

ÇORUM
GAZETECİLER
CEMİYETİ
KARİKATÜR
YARIŞMASI
SONUÇLANDI
Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Basın Halkın Gözü, Kulağı ve Sesidir' konulu 3. Karikatür Yarışması sonuçları açıklandı. Çorum Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen karikatür yarışmasında Sinoplu karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu birinci oldu. Önceki gün Cemiyet Salonu’nda bir araya gelen jüri üyeleri karikatürist Ali Şur, Altan Özeskici, Erdoğan Oruç, Kadir Yüktaşır ve Yılmaz Baş ile Ressam Nilgün Çevik ve Harita Mühendisi Koray Şenyuva dereceye giren eserleri belirledi.

141 çizerin 271 karikatürle katıldığı yarışma sonucunda Sinop’tan Aşkın Ayrancıoğlu birinci, Tekirdağ’dan Turan Aksoy ikinci, İzmir’den Cemalettin Güzeloğlu üçüncü oldu. Yalova’dan Murat Gök ve Özkan Olcay ile Antalya’dan Kürşat Zaman ise mansiyon ödülüne layık görüldü. 18 yaş altı kategorisinde ise Trabzon’dan Ebru Özden ‘Tebeşir Dergisi’, İstanbul’dan Selim Tanrıseven ise ‘Tebeşir Karikatür Grubu’ özel ödüllerini almaya hak kazandı.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamaya göre; ödül töreni ve yarışmaya katılan eserlerden oluşacak karikatür sergisinin ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.