5 Ekim 2010 Salı

MİLAS'TAKİ
“KARİKATÜRLÜ EV”
ERCAN AKYOL’A
EV SAHİPLİĞİ
YAPTI
Milas'taki Turhan Selçuk Karikatürlü Ev ünlü karikatüristleri ağırlamaya devam ediyor. Milas Belediyesi’nce 23 Nisan tarihinde açılışı yapılan Karikatürlü Ev'de; karikatür meraklısı çocuk ve gençlere yönelik olarak, Milas Sanatçılar Derneği ile işbirliği içerisinde düzenlenen kursların bu ayki konuğu Milliyet Gazetesi Karikatüristi Ercan Akyol oldu. Ercan Akyol’a bu ziyaretinde, evin açılmasında büyük emekleri olan Cumhuriyet Gazetesi Karikatüristi Kamil Masaracı eşlik etti.


Karikatür kursu öncesi ünlü karikatürist Akyol’un “Medya Karikatürleri” sergisi, açılışa katılan Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Mat, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Çıkın, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Enver Tuna, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Suat Özcan, Sanatçı Tolga Çandar, Milas Sanatçılar Derneği Başkan Mehmet Nergiz, Gazipaşa ve Firuzpaşa Mahalleleri Muhtar Recep Panay, Milas Belediyesi Kültür ve Sanat Birimi Sorumlusu Ersin Yeniceli ve kursiyerler ile diğer konuklarla beraber açıldı.
Sergi açılışı sonrası ise Ercan Akyol ve Kamil MasaracI tarafından kursa katılan çocuklara karikatür üzerine kurs verildi. Karikatür kursunun ilk bölümü arasında belediye başkan yardımcısı Mehmet Mat tarafından Ercan Akyol’a Milas Belediyesi logolu çini desenli bir tabak hediye edildi ve toplu olarak fotoğraf çektirildi.

Açılışı gerçekleştirilen Ercan Akyol “Medya Karikatürleri” sergisi 15 Ekim tarihine kadar Hacı Aliağa Konağı Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’inde ziyaretçilere açık olacak.