4 Ağustos 2010 Çarşamba

TURHAN SELÇUK
KARİKATÜRLÜ
EV'DE
FERİT AVCI
KARİKATÜR
SERGİSİ
Kamil Masaracı'nın girişimiyle ve Milas Belediyesinin desteğiyle 23 Nisan 2010'da Milas'ta açılışı yapılan Turhan Selçuk Karikatürlü Ev'deki etkinlikler sürüyor. Karikatürlü Ev şu sıralar karikatürist Ferit Avcı'nın karikatür sergisine ev sahipliği yapıyor... Ferit Avcı ve eşi Ayfer Kurt Avcı, Karikatürlü Ev'in önünde Milas'lı karikatür meraklısı çocuklarla...

Milas'taki Karikatürlü Ev açıldıktan sonra ilki Kamil Masaracı tarafından başlatılan atölye çalışmaları artık haftalık periyotlarla Mehmet Nergis tarafından çocuklar ve gençlere yönelik olarak sürdürülüyor. Bu kez de karikatürist Ferit Avcı Karikatürlü Ev'in konuğu oldu. Son dönem karikatürlerinden oluşan sergisini açan Avcı, serginin yanı sıra, Milaslı çocuklarla bir atölye çalışması da gerçekleştirdi.

Yaşamını Fethiye'ye bağlı Yakabağ köyünde sürdüren sanatçı Ferit Avcı yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Yıllardır çizgi ile uğraşan biri olarak ilk kez kişisel bir sergi açtım. Büyük ustamızın Evi'nde. Sergiyi Turhan Selçuk'la birlikte dolaştığımı hissettim. Eleştiri ve önerilerini duydum. Milaslı çocuklarla yaptığım atölye çalışmasında gördüm ki Karikatürlü Ev onların ikinci evi olmuş..."

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da yaptığı konuşmada etkinliklerin süreceğini ve Turhan Selçuk'la ilgili büyük bir karikatür şenliğinin çalışmasını başlattıklarını açıkladı.