1 Ağustos 2010 Pazar

ALTAN ERBULAK
2 AĞUSTOS GECESİ
ORTAKÖY'DE
ANILIYOR...

Sağanak yağmur nedeniyle geçen hafta ertelenen Altan Erbulak gecesi, 2 Ağustos Pazartesi gecesi saat:21'de, Ortaköy Meydanı’nda gerçekleştiriliyor...

Bu yaz organize edilen pek çok açıkhava etkinliği gibi sağanak yağmurun azizliğine uğrayan “Ustalara Saygı” Altan Erbulak gecesi, 2 Ağustos Pazartesi akşamı Ortaköy Meydanı’nda gerçekleştirilecek.Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Park Buluşmaları” çerçevesinde seyircilere sunulan “Ustalara Saygı” toplantısı, saat 21.00’den itibaren takip edilebilecek.

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” etkinliklerinde bu kez, aramızdan 1 Mayıs 1988 tarihinde, henüz 59 yaşındayken ayrılan Altan Erbulak anılacak. 26 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanan, fakat yağmur nedeniyle ertelenen Altan Erbulak gecesi sanatçının ailesi, yakınları, tüm alanlardaki çalışma arkadaşları, özetle onunla yolu bir yerde kesişmiş dostlarının katılımıyla yapılacak. Oynadığı tiyatro yapıtları, filmler ve televizyon skeçleriyle, kaleme aldığı yazılarla ve çizdiği karikatürlerle hep gülümsetmekten yana olan sanatçı için hazırlanan gecede, ustanın bu özelliğini vurgulamak amacıyla samimi ve neşeli bir hava Ortaköy Meydanı’nı saracak. Altan Erbulak’ın eşi Füsun Erbulak, kızları Ayşe Erbulak ile Sevinç Erbulak ve torunu Dağhan Külegeç, gece boyunca sahnede yer alarak geceye ev sahipliği-moderatörlük yapacaklar.

Erbulak ailesinin sahnede ağırlayacağı misafirler, tıpkı Altan Erbulak gibi, farklı disiplinlerin temsilcileri olacak: Cihan Demirci, Engin Alkan, Halit Kıvanç, Haslet Soyöz, İsmet Tongo, Mustafa Alabora, Naşit Özcan, Rasim Öztekin, Uğurkan Erez ve Ulvi Alacakaptan etkinliğe katılarak anılarındaki Altan Erbulak’ı seyircilere anlatacaklar. Bora Öztoprak’ın şarkılarıyla renklendireceği “Ustalara Saygı” etkinliğine Gülriz Sururi ve Müjdat Gezen de telefon bağlantısıyla katılacaklar.

Ortaköy Meydanı’nın cıvıl cıvıl ortamında gerçekleştirilecek olan “Ustalara Saygı” toplantısında, seyircilere Altan Erbulak’ın yaşamından karelerden oluşan bir dia gösterisi, Cihan Demirci’nin hazırladığı bir Altan Erbulak belgeseli, sanatçının katıldığı eğlenceli bir radyo programının kaydı ve rol aldığı yapıtlardan oluşan bir kolaj da sunulacak.

“Ustalara Saygı” toplantıları yaz dönemi etkinlikleri, 9 Ağustos’ta Halit Akçatepe için Arnavutköy Pazar Yeri’nde, 11 Ağustos’ta ise Yılmaz Atadeniz için Abbasağa Parkı’nda düzenlenecek gecelerle devam edecek.