16 Haziran 2010 Çarşamba

2.TÜRKAN SAYLAN
ÇOCUK ŞENLİĞİ
17-20 HAZİRAN
ARASINDA
AKÇAKOCA'DA...

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan onuruna 2009 yılı Haziran ayında İstanbul Şişli’de birincisi düzenlenen Türkan Saylan Çocuk Şenliği bu yıl Düzce Akçakoca Belediyesi’nin ev sahipliğiyle 17-18-19-20 Haziran günlerinde sanat ve eğlence dolu bir programla gerçekleşecek. Akçakocalı çocuklar karne tatilini şenlikle karşılayacak.
Akçakoca Şenleniyor; 2.Türkan Saylan Çocuk Şenliği

Akçakoca Halkı birbirinden değerli sanatçılarla, yazar, çizer, tiyatrocu ile 2.Türkan Saylan Çocuk Şenliği’nde buluşacak. Çocuk Edebiyatının değerli yazarları, çizerleri, fotoğraf, karikatür, tiyatro sanatçılarının katılacağı şenlikte kadın emeğini değerlendirmeye yönelik çalışmalar da yapılacaktır. Akçakoca Belediyesi ev sahipliği ile gerçekleştirecek Şenlikte her yaştan çocuk öykü atölyeleri, karikatür, çizgi roman, mask, resim atölyelerinde çalışmalar yaparak ürünler oluşturacak, tiyatrolar, Karagöz Hacivat gösterileri, kukla ve film gösterileri izleyecek, yazar ve çizerlerle tanışıp sohbet etme olanağı bulacak. Şenlikteki tüm etkinlikler ücretsiz olup yayınevleri ve yazarlar tarafından ÇYDD kitap satış standına armağan edilen kitapların satışlarından elde edilecek olan gelir ÇYDD Burs Fonuna bağışlanacaktır.

Şenlik süresince Akçakoca Belediyesi tarafından üç kategoride düzenlenecek Yerel Yemek Yarışması’na Akçakocalı tüm kadınlar davetli olacak ve jürinin değerlendirmesinin ardından katılımcılara ödülleri verilecektir. 7’den 77’ye tüm halkımız şenliğimize davetlidir. 35’den fazla sanatçının, 8 STK ve kurumun, 12 yayınevi desteğiyle; 18 Söyleşi, 1 Panel, 13 Atölye, 3 Tiyatro, Karagöz Hacivat ve Kukla Gösterisi, 6 Karikatür, Ebru ve Fotoğraf Sergisi, 1 Müzik Dinletisi, 5 Belgesel ve Sinema Filmi Gösterimi gerçekleşecek.

Şenliğe Katılacak Yazar, Çizer, Tiyatro Sanatçıları:

Aydın Ilgaz, Aydın İleri, Aysel Korkut, Balam Kenter, Betül Sayın, Bilgin Adalı, Cengiz Özek, Cihan Demirci, Emel Kehri, Erol Büyükmeriç, Feriha Erçek, Fusun İyicil, Gülsüm Cengiz, Halide Karaarslan, Hande Dilek Akçam, Işık Soytürk, Mehmet Bal, Mine Soysal, Mustafa Yıldız, Necdet Neydim, Nermin Şenol Kalyoncu, Nilgün Ilgaz, Nur İçözü, Özhan Mercan, Rıdvan Şoray, Semra Bolat, Sevgi Saygı, Sevim Ak, Sibel Demirtaş, Simla Sunay, Süleyman Bulut, Tijen Savaşkan, Uğur Önver, Ümit Kireççi,

Şenliğe Destek Veren STK’lar, Kurumlar: Bereze Tiyatro Grubu, Boyalı Kuş Çizerler Grubu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), Çizgi Roman Okurları Platformu(ÇROP), Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği(ÇGYD), İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı(İLKYAR), Öncü Eğitim Kurumları, Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu...