1 Nisan 2010 Perşembe

ÖMÜR EYÜP KURUM
1 NİSAN'IN
TARİHİNİ
YAZIYOR...

NİSAN-I MÜNASİP ŞAKA

1564 - İlk "1 Nisan" şakaları Fransa'da yapılmaya başlandı. Bu yıl değiştirilen takvime göre, eski yılbaşı sayılan Nisan'ın 1'i, yerini yeni yılbaşı 1 Ocak a bırakmaktaydı. Nisan'ın ilk günü yeni yıl kutlamaya alışmış olan halk ve yeni takvim uygulamasını beğenmeyenler, çeşitli şakalar yapmaya başladılar. Fransızlar, bu şakalara Poisson D'avril (Nisan balığı) adını verdiler. Dünyada 1 Nisanda yaşanan şaka gibi olaylar:

1778 - Oliver Pollock, doların simgesini yarattı.(Kapitalizm soğan doğradıkçagözlerim DOLAR oldu)

1949 - Türkiye İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine katıldı Bu en büyük ŞAKAdır ( İnsan haklarında “DİKİŞ” tutturamadık, bu yüzden hakkımızı “SÖKE SÖKE” alamıyoruz ya.)

1950 - BM, Kudüs'ün ikiye bölünmesi planını kabul etti. (Basur Memesi de denilen bu kanlı örgüt ipe UN sermeye başladı.Gülen Birleşmiş fakat Orgazm olamamış Milletler Topluluğu oldu.)

1955 - Kıbrıs'lı Rumlar, adanın İngiltere'den bağımsız olmasını öngören EOKA hareketini başlattılar.(Şimdi Kıprıs konusunda “LAF SALATASI” ile idare ediyoruz maksat “DİET” olsun.Napan Annem)

1963 - Eski Cumhurbaşkanı Celâl Bayar intihar edeceğini açıkladı. (Bu muhabbet BAYAR oldu)

1970 - Richard Nixon, ABD'de satılan tütün ürünlerinde uyarı yazılarının yer almasını öngören ve televizyon ve radyoda tütün ürünlerinin reklamlarının yapılmasını yasaklayan kararnameyi imzaladı.(Baktı ki operasyonlarından daha büyük katil olacak)

1979 - Balıkçılar 1 Nisan gününü Balık Bayramı ilan etti. Kumkapı'da 2 saat içinde halka 1,5 ton balık dağıtıldı.(O kadar balıktan faydalanamayanlara Pantolon Balığı kaldı esprisi yapıldı.)

1980 - May Yayınları sahibi Mehmet Ali Yalçın yayıncıların kâğıt sorunuyla ilgili olarak Ankara'da Sanayi ve Teknoloji bakanıyla görüştüğü sırada kalp krizi geçirerek öldü. ( Borsa kağıdıyla ilgilenenler hiç sorun yaşamadı)

1981 - Milli Güvenlik Konseyi emniyet mensuplarıyla çarşı ve mahalle bekçilerinin dernek kurmasını yasakladı. ( Çarşı buna Karşı olamadı)

1991 - Varşova Paktı feshedildi. (Katliam seNATOsu güçlendi)

1992 - Bosna Savaşı başladı.(Zulüm kaSIRP kavurdu ortalığı.Arnavut Ciğeri meze oldu balKAN içicilere)

2001 - Hollanda, eşcinsel evliliği yasallaştıran dünyanın ilk ülkesi oldu.(Cemil İpekçi Düğün kostümlerini “muhafazakar” olduğu için dikmeyi reddetti)

1 NİSAN da yaşananlardan bir demet sundum.

Çift okeyle bile dönmeyen delikanlı gazetem K’ÖMÜRLÜK ‘ten manşetler:

*Toktamış Ateş Cüppeli Ahmet Hoca’nın müridi oldu

*Baykal gençlerin önünü açmak için partiden istifa etti

*Erovizyona Ajdar’ın katılması kesinleşti

*Sen Hakansan ben halkım en Selçuklusundan diye bağırarak saldıran Haşmet tutuklandı

*Ermenistan Meclisi katliamı onaylayan Amerikan Meclisi’ni protesto edip tarih sizi affetmeyecek sloganları atıp, yalanlarla Türkleri yıprattıkları için özür diledi

*Bu yıl Nevruz ve Ülkücü Kurultayı birlikte yapılacak

*Nobel ödülü :”hepipinizin mına koyim emperyalist köpekler “diyen Ömür KURUM’a verildi.

Hangi şaka daha iyi diye münaŞAKA yapmayın. En iyisi sınıf değiştirmek. Bir anlığına da olsa İŞÇİ SINIFI ile BURJUVA SINIFI’nın yer değiştirdiği bir şakayı düşünsenize...

Ömür Eyüp Kurum