7 Mart 2010 Pazar

15. NEHAR
TÜBLEK
KARİKATÜR
YARIŞMASI
ÖDÜLLERİ
VERİLDİ. ..

Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 15. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nın ödül töreni 6 Mart 2010'da Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Gecede 12 ödül dağıtıldı.


Ödül törenini bu yıl da sunan mizah yazarı ve karikatürist Cihan Demirci,15 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen bu yarışmanın önemini "bu yarışma bir karikatür sanatçısının adına düzenlenen, bu denli uzun süre devam eden ülkemizdeki ilk ve tek karikatür yarışmasıdır" sözleriyle vurguladı. Demirci, konuşmasında; Nehar Tüblek'in karikatürcü kişiliğinden kimi özelliklerin altını çizerek, Nehar Tüblek'in mizahının yoksul insandan yana bir karşı çıkış olduğunu ve günlük basında editoryal karikatür geleneğinin belki de son önemli temsilcisi olduğunu anımsattı. Bu yılın yarışma konusu olan "Komşularla sıfır sorun" nedeniyle yitirdiğimiz komşuluk ilişkilerine de değindi. Gecede aynı zamanda Nehar Tüblek usta aramızdan ayrılışının 15. yılında anılmış oldu.

Gecede Karikatürcüler Derneği adına konuşan dernek yönetim kurulu üyesi İbrahim Tapa ise bu yarışmanın sürekliliğinde herkesin payı olduğunu ama en büyük paya Nehar Abi'nin eşi İhsan Tüblek'e ait olduğunu belirtti. Gecede ödül verdikten sonra bir konuşma yapan Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da; bu yarışmanın artık uluslararası bir yarışma olması zamanının geldiğine işaret ederek, yarışmanın 15 yıllık macerasının kısa bir özetini yaptı. Yarışmada TGC ödülünü veren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise bu yılki yarışmanın konusunu anımsatarak "Eskiden bütün basın Babıali'de idi ve orası gerçekten komşularla sıfır sorunun yaşandığı bir yerdi. Ben ve benim gibi o zamanın genç gazetecileri ustalarını burada tanıdılar. Nehar Abi'yi o Babıali'nin samimi ortamında tanıma fırsatı bulmuştum. Ne yazık ki artık Babıali de Cemiyet binasından başka basınla ilgili pek bir yer kalmadı" dedi. Gecenin ödülleri önce özel ödüllerin verilmesiyle başladı. Bu yılın özel ödüllerini kazananlardan isimlerden; Muammer Olcay, Fahri Eyican, Mahmut Akgün, Coşkun Göle ödülleri almak için salondaydı. Ödül kazandığı halde törende olamayan Sami Caner, Muammer Bilen, Aytür Şahinbay'a ödülleri daha sonra iletilecek. Törende bulunamayan Mehmet Kahraman'ın ödülünü ise yeğeni aldı. Ahmet Öztürklevent ve Ekrem Borazan'a verilen mansiyonların ardından bu yılki yarışmada üçüncülük ödülü alan Serdar Günbilen'e, ikincilik ödülü alan Sadık Pala'ya ve bu yılın birincisi Oktay Bingöl'e ödülleri verildi. Birincilik ödülünü Bingöl'e Beşiktaş belediyesi başkanı İsmail Ünal'ın eşi Şefika Ünal verdi. Bu arada Kabataşlılar Derneği adına dernek başkanı Nabi Cücük, Bu yarışmanın baş mimarı olan, Nehar Tüblek'in sevgili eşi İhsan Tüblek'e bir 100. yıl şilti takdim etti. Yarışmanın ödül töreni, İhsan Tüblek'in yarışmaya katkı sağlayanlara verdiği plaketlerle sona erdi...

15. NEHAR TÜBLEK ÖDÜL
TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR





(Haber: CD- Fotoğraflar: AKDAĞ SAYDUT-RAŞİT YAKALI)