26 Ocak 2010 Salı

ESKİŞEHİRLİ
İKİ ÇİZERİN
KARİKATÜR
SERGİSİ

Geçen ay 5. yaşını kutlayan Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi 2010 yılına Eskişehirli iki çizerin sergisiyle giriyor. 27 Ocak 2010 Çarşamba günü Saat:17.30da açılacak sergide Atilla YAKŞİ ve Sertaç ÜRER’in karikatürleri olacak.
Atilla Yakşi; 1965 Eskişehir doğumlu. 15 yaşından bu yana karikatür çiziyor. Karikatürleri Akbıyık Postası, İstikbal, Sakarya, Anadolu Expres gazetelerinde, Olay, Gına ve çeşitli ulusal mizah dergilerinde yayımlandı. “İstanbul’u Güzelleştirme Vakfı”nın Türkiye çapında düzenlediği yarışmadan da bir ödülü var.

Sertaç Ürer; 1970 Eskişehir doğumlu. Karikatüre lise yıllarında başlar. O dönemdeki çalışmaları Sakarya gazetesinin Fırça adlı mizah köşesinde yayımlanır. Sertaç, daha sonra Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film bölümüne girer. Eskişehir’de yayımlanan Gına dergisi kadrolarında yer alır. Ulusal basında Avni, Leman, Panik, Hıbır gibi dergilerde çizgileri yayımlanır. Ankara’da Bilgi Yayınevi’nde çalışır. Çocuk kitaplarına illüstrasyonlar, kapak tasarımları yapar. Eskişehirli karikatüristlerle birlikte karma sergilere ve çeşitli etkinliklere katılır. Halen Antalya’da tatil köylerinde duvar resmi, dekor ve sahne tasarımı işleri yapmakta.

Yurtiçinden, yurtdışından bir çok karikatürcüyü Eskişehirlilerle tanıştıran Anadolu Üniversitesi’nin gülen yüzü Eğitim Karikatürleri Müzesi: bu kez Eskişehirli iki çizeri ağırlıyor. 28 Şubat’a kadar sürecek sergi Pazartesi dışında her gün saat; 10.00-18.00 arası ziyaret edilebilir.


Eskişehirli İki Çizer:
ATİLLA YAKŞİ – SERTAÇ ÜRER KARİKATÜR SERGİSİ
Açılış: 27 Ocak 2010 Çarşamba Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 27 Ocak – 28 Şubat 2010