19 Aralık 2009 Cumartesi

TURHAN SELÇUK
İÇİN MİLAS'TA
"KARİKATÜRLÜ EV"
AÇILACAK

Milas'taki Hacı Ali Ağa Konağı’nın giriş katındaki ‘Karikatürlü Ev’de Turhan Selçuk’un çalışmalarına ayrılmış sürekli sergiler, video gösterimleri ve gençler için atölyeler düzenlenecek. Karikatürlü Ev'in 2010 yılının Nisan ayında açılması planlanıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Mehlika Akgün'ün 19 Aralık 2009 Cumartesi tarihli gazete haberine göre; karikatürümüzün büyük ustalarından Turhan Selçuk için Milas'ta bir "Karikatürlü Ev" hazırlanıyor. Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden Kamil Masaracı’nın girişimi ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın desteği ile Milas’ın tarihi mekanlarından Hacı Ali Ağa Konağı’nda “Turhan Selçuk Karikatürlü Evi” açılacak. Turhan Selçuk’un adını yaşatmak amacını taşıyan evin, 2010 yılının nisan ayında açılması planlanıyor.

Daha önce Konak ve Karaburun Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle “Karaburun Karikatürlü Evi”nin açılmasını sağlayan Masaracı, şimdi de Turhan Selçuk’un doğum yeri olan Milas’ta, Turhan Selçuk Karikatürlü Evi’ni açmak için çalışmalara başladıklarını söylüyor. Milas Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen 2 katlı tarihi konağın giriş katında bir odanın Selçuk’a ait sürekli sergilere ayrılacağını anlatan Masaracı, bu odada aynı zamanda Selçuk’un kullandığı çizim malzemeleri ile özel eşyalarının sergilendiği bir vitrin ve video gösterimlerinin yapılacağı düzenek kuracaklarını belirtiyor. Diğer salonda ise farklı karikatür sanatçılarına ait periyodik sergiler yer alacak, çocuklara ve gençlere yönelik karikatür atölyeleri düzenlenecek. Yılın belli aylarında ve özellikle yaz tatillerinde karikatür ustalarınca verilecek kurslarla sanata ilgisi ve yeteneği olan çocukların kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Masaracı, yeni karikatüristlerin yetişmesi için bu tür etkinliklerin önemini vurguluyor: “Bu salonda mizah ve karikatür tarihini anlatan kitapların da yer aldığı bir kitaplığımız olacak. Çocuklar ve gençler, Turhan Selçuk’un da dediği gibi ‘çizgiyle mizah yapmak’ için bir araya gelecekler. İçlerinden belki de başka Turhan Selçuk’lar çıkacak.”

Hacı Ali Ağa Konağı’nın ikinci katında ise Turhan Selçuk Karikatürlü Evi’nden bağımsız olarak ressam Turan Erol adına düzenlenecek “Turan Erol Resim Galerisi” yer alacak.