8 Eylül 2009 Salı

KARİKATÜR MÜZELERİNİN
YÖNETİCİLERİ ESKİŞEHİR’DE
BULUŞUYOR...

“Karikatür Müzeleri Yöneticiler Buluşması 2009” toplantısı Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi’nde yapılıyor.

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından dünyada faaliyet halindeki karikatür müzelerinin yöneticileri arasındaki etkileşimi ve iletişimi sağlamak için uluslararası bir toplantı planlanmıştır. Dünyada sayıları çok fazla olmayan karikatür müzelerinden 30’una çağrı yapılmış ve bunlardan 10’u olumlu yanıt vermiştir. Belçika, Bulgaristan, Endonezya, İran, Polonya, Sırbistan, Lüksemburg, Azerbaycan, Japonya ve Türkiye’de bulunan karikatür müzelerinin yöneticileri toplantıya katılmak üzere Eskişehir’e geleceklerini belirtmiştir.

30 Eylül- 2 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılacak toplantıda; karikatür müzelerinin tanıtılması, aynı işi yapan yöneticilerin birbirleriyle tanışması, deneyimlerin paylaşılması, müzecilik sorunlarının tartışılması, karikatür müzeciliği konusunda yeni öneriler geliştirilmesi, dünya karikatür müzeleri rehberinin hazırlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi’nin tanıtılması da önemsenmektedir.

30 Eylül 2009 Çarşamba günü Saat; 14.00'te Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da açılışla başlayacak toplantıda karikatür müzesi müdürleri kendi müzelerini tanıtacak, izleyicilerin sorularını yanıtlayacaklardır. Aynı gün Saat: 17.30'da Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde “Dünya Karikatür Müzeleri” konulu bir de sergi açılacaktır.


Anadolu Üniversitesi
Karikatur Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi
Anadolu University Research Center for Cartoon Art
Akcami Mh. Malhatun Sk. No: 6
Odunpazarı ESKISEHIR / TURKEY