8 Nisan 2009 Çarşamba

TRABZON'DA
YARININ
KARİKATÜRCÜLERİ
Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği, Kütüphane haftası etkinliği çerçevesinde, sürdürmekte olduğu "yarının karikatürcülerini arıyoruz" projesi doğrultusunda Cudibey ilköğretim okulu öğrencileriyle birlikte oldu.

Adnan Taç, öğrencilerle atölye çalışmasında...

Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği, İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik “yarının karikatürcülerini arıyoruz” projesi kapsamında başlattığı teorik ve pratik karikatür çalışmaları eğitimine Cudibey İlköğretim okulu ile devam etti.
30 Mart 5 Nisan 2009 tarihleri arasında kutlanan “Kütüphaneler Haftası” nedeniyle, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce hazırlanan ve Trabzon Valiliğince uygulamaya konulan kutlama programında Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği de yer aldı.


Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliğinin başlattığı “Yarının karikatürcülerini arıyoruz” projesi kapsamında sürdürülen çalışmalara bu defa Cudibey İlköğretim okulundan karikatür sanatına ilgili öğrenciler katıldı. Karikatürcüler Derneği Trabzon Temsilciliği adına programı gerçekleştiren karikatür sanatçısı Adnan Taç, İl Halk Kütüphanesi salonunda 2-3 Nisan tarihlerinde yapılan çalışmada ilk gün karikatür sanatının ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve Türk karikatür sanatının tarihsel sürecini görsel sunumlarla anlattı. İkinci gün gerçekleştirilen atölye çalışmasında karikatür çizimi yapıldı. Kütüphane haftası olması nedeniyle konusu “kitap ve kütüphane” olan karikatürler çizildi. Cudibey İlköğretim Okulundan karikatür sanatına ilgili değişik sınıflardan 35 öğrencinin katıldığı atölye çalışması heyecanlı geçti. Çizdikleri karikatürlerle birbirleriyle yarışan çocuklar yarının karikatürcüleri olarak farklı bakış açıları yakaladılar. (HABER: ADNAN TAÇ)