9 Nisan 2009 Perşembe


ESKİŞEHİR'DE
AZERBAYCAN'LI
KARİKATÜRCÜ
BAYRAM HACIZADE
KARİKATÜR
SERGİSİ

Azerbaycan Karikatürcüler Birliği Başkanı Bayram Hacızade’nin karikatür sergisi Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açılıyor. Azerbaycan’ın Bakü şehrinde yaşayan karikatürcü Bayram Hacızade’nin katılımıyla 15 Nisan 2009 Çarşamba günü Saat: 17.30'da açılacak...

Açılışından beri Türk ve dünya karikatürünün ustalarını davet ederek Eskişehirli sanatseverlerle buluşturan Eskişehir Eğitim Karikatürleri Müzesi, bu kez kardeş ülke Azerbaycan’dan bir sanatçıyı konuk ediyor.

Bayram Hacızade kimdir?
1968 Bakü doğumlu. Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi mezunu. Karikatüre küçük yaşlarda başlamış. Henüz on yedi yaşında iken çizgileri basında yayınlanmış. Kirpi adlı mizah dergisinde çalışmış, Biz ve Karikatür dergisinin baş editörü olmuş. Ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılmış, ödüller kazanmış. Halen Azerbaycan Karikatürcüler Birliği başkanlığını yürütüyor.

Hacızade’nin eserleri 8 Mayıs’a kadar Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne bağlı Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde izlenebilecek.

BAYRAM HACIZADE KARİKATÜR SERGİSİ
Açılış: 15 Nisan 2009 Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mah. Malhatun Sk. No: 6 Odunpazarı / ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 15 Nisan 2009 – 8 Mayıs 2009
Tel: 0 (222) 230 02 01