21 Mart 2009 Cumartesi

İSMAİL DOĞAN'DAN
IRKÇILIĞA KARŞI
KARİKATÜR SERGİSİ

Yaşamını Brüksel’de sürdüren Karikatürist İsmail Doğan Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele haftası çerçevesinde kendisi ve öğrencilerine ait eserlerden oluşan bir karikatür sergisi açtı. Anderlecht Kültür Merkezinde açılan sergide sanatçıyı Karikatürist Gürcan Gürsel ve Bakan Emir Kır yalnız bırakmadı.
İsmail Doğan ve Gürcan Gürsel...

Karikatürist İsmail Doğan çalıştığı Sanat Köşesi Derneği ve Anderlecht Gençlik Evi işbirliği ile düzenlediği sergide kendisi ve öğrencilerine ait çalışmalarla ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mizahi bir dille sesini yükseltti. Anderlecht Belediyesi inisiyatifi ile 21-28 Mart tarihleri arasında ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele haftası içinde düzenlenen bir dizi etkinliğin bir parçası olan sergi dün akşam Bakan Kır’ın da katıldığı bir resepsiyonla açıldı. Sanatçıyı karikatürist dostu Gürcan Gürsel ve Anderlechtliler sergiye katılımıyla desteklerken, açılışta konuşma yapan Anderlecht Belediyesi Kültürden sorumlu Başkan yardımcısı danışmanı Jacques Caume da övgüleri ile onurlandırdı.
İSMAİL DOĞAN TRT-İNT'DEYDİ...
Bu arada İsmail Doğan, 20 Mart Cuma gecesi TRT-İNT televizyonunda Fikret Aydemir'in yapımcılığını yaptığı "Brüksel'den Yansımalar" programına konuk oldu. 1963 doğumlu İsmail Doğan, 13 yaşında Türkiye'den Belçika'ya geldiğini Belçika'da çizgi adına yaptıklarını kısaca anlattı. Karikatürcünün "muhalif" olması gerektiğini söyleyen İsmail Doğan, "Sınırsız Karikatürcüler" gibi bir oluşumun hayallerini kurduğunu da ifade etti... (Fotoğraf: MİZAHHABER)