30 Kasım 2008 Pazar

KARİKATÜRCÜLER
DERNEĞİ'NİN
40. YIL YÖNETİM
KURULU SEÇİLDİ...

1969 yılında kurulan Karikatürcüler Derneği, 35. Genel Kurulunu 29 Kasım 2008 Cumartesi günü, Gazeteciler Cemiyeti'nin Cağaloğlundaki Burhan Felek Konferans Salonunda gerçekleştirdi ve derneğin 40. yıl yönetimi belirlendi.

Genel kuruldaki seçimlerin sonucu kara tahtada...


KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ Türk Mizah Dergiciliğinin 100. yılına denk gelen 1969 yılında Semih Balcıoğlu, Turhan Selçuk ve Ferit Öngören tarafından kurulmuştu. 1980 yılına kadar 11 yıl aralıksız çalışan dernek, 12 Eylül 1980 darbesinin ülkeyi dümdüz etmesi sırasında diğer derneklerle birlikte kapatıldı. 1984 yılında yeniden hayata dönüş yapan dernek 2008 yılında 35. Genel Kurulunu gerçekleştirmiş oldu.

Genel kurulun Veysel Donbaz başkanlığındaki divan heyeti...

Derneğin genel kurulu 29 Kasım 2008 Cumartesi günü, her yıl olduğu gibi Cağaloğlundaki Burhan Felek salonunda yapıldı. Uzunca bir süredir Metin Peker'in başkanlığındaki yönetimlerle çalışan derneğin bu yılki genel kurulunda da, Metin Peker'in listesi dışında herhangi bir liste ya da aday çıkmadı. Dernek genel kurulunda seçimler öncesinde söz alan başkan Metin Peker, genel sekreter Aziz Yavuzdoğan ve yönetim kurulu üyesi Akdağ Saydut, son bir yılın her anlamdaki özetini aktardılar salondaki dernek üyelerine. Genel kurulun divan başkanlığını bu yılda bu alandaki tek isim olan Veysel Donbaz yaptı. Daha sonra eleştiri-öneri konuşmalarına geçildi. Genel kurula bir kaç yıldır Almanya'dan kalkıp gelen Erdoğan Karayel'in ilk sözü aldığı eleştiri ve öneriler bölümünde Karayel'in dışında; Cihan Demirci, Mehmet Arslan, Muhittin Köroğlu, Hasan Efe, Ercan Akyol, Sema Ündeğer ve Cem Koç söz alıp konuştular. Ardından başkan Metin Peker eleştirilere ve önerilere yanıt verdi.

122 üye oy kullandı...

Daha sonra Karikatürcüler Derneğinin 40. yılı olan 2009 yılını yönetecek olan 5 kişilik yönetim kurulunun ve 3 kişilik denetleme kurulunun seçimlerine geçildi. 122 üyenin katıldığı seçimlerde, Metin Peker'in listesi fire vermeden seçildi. Metin Peker'in 118 oy aldığı seçimlerde; Aziz Yavuzdoğan 111, İbrahim Tapa 111, Kadir Doğruer 110 ve yönetime yeni giren Kayıhan Fırat da107 oy aldılar. Denetleme kuruluna ise sırasıyla; 115 oy alan Refik Tiniş, 111 oy alan Mustafa Bilgin ve 107 oy alan Devrim Demiral seçildiler. Dernek üyeleri daha sonra, Ahırkapı'da bulunan Armada Otelinde dernek tarafından verilen yemeğe katıldılar...

MİZAHHABER olarak, 2009 yılında 40. yılını yaşayacak Karikatürcüler Derneğine, daha fazla hareket ve daha fazla ses ve etkinlik getirecek bir çalışma yılı diliyoruz...

Mizahhaber'in hazırlayıcısı Cihan Demirci de genel kurulda söz aldı ve özellikle 2008 yılında karikatürümüzün yaşadıklarına, içinde bulunduğumuz duruma dair bir konuşma yaptı.

Genel kurul salonundan bir grup dernek üyesi karikatürcü...

(Fotoğraflar: Akdağ Saydut)