11 Ağustos 2008 Pazartesi

SEMİH POROY ÇİZİYOR
Semih Poroy'un 11 Ağustos 2008 tarihinde Cumhuriyet'te yayınlanan çizgi bant karikatürü, Emre Ulaş'ın reklam karikatürünün başına gelenleri çok güzel özetliyor aslında...
------------------------------------------------------------------

EVRİMİN GERİSİNDE
KALANLARIN KARİKATÜR
SANSÜRÜ!

Karikatüre ve mizaha karşı zerre kadar hoşgörüsü olmayan bir başbakanın ülkesinde, onun ardından giden "AKP MEDYASI" da karikatürü SANSÜRLÜYOR. Son olarak Emre Ulaş'ın reklam karikatürü ZAMAN gazetesince sansürlendi. Emre Ulaş arkadaşımız MİZAHHABER'e yolladığı mektupla bu sansürü eleştirdi.


BU EMRE ULAŞ'IN ORJİNAL REKLAM KARİKATÜRÜ


BU DA AYNI KARİKATÜRÜN ZAMAN GAZETESİNDE
YAYINLANAN SANSÜRLÜ HALİ!


Avea reklam karikatürü ZAMAN gazetesince sansürlenen karikatürcü Emre Ulaş'ın MİZAHHABER'e yolladığı yolladığı mektubu birlikte okuyalım:

" Bir süredir Avea firması için çizdiğim karikatürler çeşitli gazetelerde reklam amaçlı yayımlanıyor. Bugünkü (8-8-2008) karikatürümü 'Zaman gazetesi'nin bazı bölümlerini sansürleyerek yayımladığını gördüm. Yıllardır birçok gazete ve tv'de siyasi karikatür ve çizgi filmlerim yaymlandı ama böyle bir sansürle hiç karşılaşmamıştım. Hergün 'düşünce özgürlüğü ve demokrasi'yi içini boşaltıp ağızlarında sakız yapanların gerçek yüzlerini bir kere daha ortaya koyan bu girişimi herkesle paylaşıp, bilgilendirmek istedim. Bu sansürle ilgili yasal yollara başvurma hakkımı saklı tuttuğumu da belirteyim. "

EMRE ULAŞ

MİZAHHABER'İN NOTU: Ellerine geçen her fırsatta EVRİM TEORİSİNE kinleri kusan gerici zihniyet aslında böyle yaparak evrimden nasip alamadığını gösteriyor...Yani adı "Zaman" olanlar aslında, evrimden nasipsiz oldukları için zamanın her daim gerisindeler... Onlar sadece ve sadece iktidarın bugününü yaşıyorlar!..