10 Mart 2008 Pazartesi

ÜÇÜNCÜ MİZAH ÖDÜLLERİ
SAHİPLERİ BELLİ OLDU
Ülkemizde, mizah sanatının araştırılması, geliştirilmesi ve özendirilerek geleceğe taşınması için çalışmalar yapan Mizah Üretenler Derneği, mizah sanatı’na katkıda bulunan kişi ve kuruluşları 2006 yılından beri ödüllendiriyor. Bu yıl üçüncüsü verilecek ödüllerin töreni; 5 Nisan Cumartesi günü, saat: 19.30'da Ataköy'deki Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılacak.


Bu
yıl
ödül
kazanan
isimlerden
ikisi:
Gani Müjde
ve Atila Özer

Mizah Yazarı Dalında: Gani Müjde. Son kuşak mizah yazarları arasında yazın, sinema ve televizyon dallarında mizah sanatına katkıda bulunarak halkımıza değerli ürünler kazandırmaları sebebi ile ödüle layık görülmüştür. Mizah sanatı adına kendilerine teşekkür ediyoruz.

Karikatür Dalında: Prof. Atila Özer ve Doç. Sadettin Aygün, Bu yılın karikatür dalında mizah ödülleri Eskişehir, Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden Atila Özer ve Sadettin Aygün’e verilmesi uygun görülmüştür. Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatı Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kuran, yönetimini üstlenen sayın Prof. Atila Özer’in çizdiği karikatürü üç boyutlu hale getiren aynı üniversitenin Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç. Sadettin Aygün, Bulgaristan’ın Gabrovo Kenti, Mizah ve Yergi Evi’nce düzenlenen Gülmece Bianeli’nde birincilik ödülünü kazanmaları nedeniyle derneğimizin ödülünü almaya da hak kazanmışlardır. Kendilerini kutlarız.

Tiyatro Mizah Ödülü: Tersine Dünya, Orhan Kemal, Her yıl daha çok komedi tiyatro onlarının yazılması ve sahnelenmesi ümidi ile tiyatro dalında verilen Mizah Ödülü, usta yazar Orhan Kemal’in “TERSİNE DÜNYA” oyununa ve Yönetmen Turgay Kantürk’e verilmesi kararlaştırılmıştır. Tiyatro birçok kişinin emek verdiği bir sanat dalıdır. Bu nedenle ödül alan oyunu sahneleyen Bakırköy Belediyesi Tiyatrosu Yunus Emre Yönetimi ile çalışanlarını, bir mizahi eseri seçmeleri, ayrıca başarıyla sahneye koymaları nedeniyle kutluyor, mizah sanatına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Sinema Dalı: Sırrı Gültekin, Üzülerek belirtmeliyiz ki, 2007 yılı komedi filmleri dalında verimli bir yıl olmamıştır. Bu nedenle ödüle layık bir komedi filmi bulunamamıştır. Derneğimizin Mizah Ödülleri Danışma Kurulu, büyülü ve yedinci sanat dalı olan sinemayı yüreklendirmek istediğinden, bu daldaki ödülü kısa bir süre önce aramızdan ayrılan sinema ustası, Senarist, Yönetmen Sırrı Gültekin’e vermeyi uygun görmüştür. Zarif ve duyarlı sinema sanatı ustası Sayın Sırrı Gültekin’i rahmetle anıyoruz.
Televizyon Mizah Ödülü: Tolga Çevik– Salih Kalyon ve Özer Atik, Çağımızın en etkili görsel alanı olan televizyon, ortaya konulacak komedi çalışmaları ile de toplumu etkilemesi açısından önemli bir araçtır. Mizah kalıpları içinde ele alınabilecek sosyal veya siyasal bir olayın her hafta, hatta her gün bu yolla seyirciye gösterilme şansı bulunmaktadır.Plato Film Firması’nın yapımcı olduğu, Tolga Çevik – Salih Kalyon ve Özer Atik gibi usta sanatçıların gerçekleştirdiği “Komedi Dükkanı” adlı güldürü, büyük halk kitleleri tarafından beğeniyle izlenerek başarıya ulaştığından 2007 yılı Televizyon Mizah Ödülüne layık görülmüşlerdir. Başarılarının devamı dileğiyle.

Münir Özkul Özel Ödülü: Halit Akçatepe, Bakırköylü Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu, ülkemizin en çok sanatçı yetiştiren beldesi olan Bakırköy’ün değerli sanatçısı Münir Özkul adına ortaya koyduğu 2007 Özel Ödülü’nü, ömrünü tiyatro-komedi sahnelerinde geçiren, sinema ve televizyon kanallarında ölmez karakterler canlandıran Sayın Halit Akçatepe’ye vermeyi kararlaştırmıştır. Kendilerini kutlarız.
Doğan Hastaneleri Özel Ödülü: Gani Müjde
Ödül Değerlendirme ve Danışma Kurulu:
Ergin Gülen Mizah Üretenler Derneği Başkanı / Oğuz Oktay Yücesan Gazeteci, Özcan Bilir Bakırköy Belediyesi Kültür Daire Başkanı, Ali Sefüç Yazar, Canol Kocagöz Karikatürist, Fikri Terzi Tiyatro Eserleri Yazarı, Eleştirmen, Atay Sözer Senarist, Dr. Doğan Birgül Tıp Doktoru, Gülçin Üçer Film-San Sekreteri

GEÇEN İKİ YILDA VERİLEN ÖDÜLLER

İkinci Mizah Ödülleri Sahipleri

2007 yılı Nisan ayının 8.günü gerçekleştirilen 2. Mizah Ödüllerinde branşlara göre ödül kazanan sanatçı ve kuruluşlar:
Mizah Yazarı dalında: Atilla Atalay, Karikatür Dalında: Mehmet Aslan, Tiyatro Dalında: Müjdat Gezen, Sinema Dalında: Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Yapımcılar: Bahadır Akay –Serkan Çakarer, Senaryo: Levent Kazak – Ezel Akay, Yönetmen: Ezel Akay), Televizyon Dalında: Cennet Mahallesi (Yapımcı: Türker İnanoğlu, Senaryo: Resul Ertaş, Yönetmen: Yaşar Seriner), Münir Özkul Özel Ödülü: Nejat Uygur, Doğan hastaneleri Özel Ödülü: Cihat Tamer

Birinci Mizah Ödülleri Sahipleri
Mizah Ödülleri ilk kez 2006 yılı Nisan ayının 6. günü Yunus Emre Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. 1. Mizah Ödüllerinde branşlara göre ödül kazanan sanatçılar ve kuruluşlar şunlardır:
Mizah Yazarı Dalında: Cihan Demirci, Karikatür Dalında: Ramize Erer, Sinema Dalında: Pardon isimli film (Ferhan Şensoy – Mert Baykal), Televizyon Dalında: Avrupa Yakası, Tiyatro Dalında: Lütfen Kızımla Evlenir misin? (Muzaffer İzgü), Münir Özkul Özel Ödülü: Üstün Asutay

2006 yılında gerçekleşen Birinci Mizah Ödülleri töreninden görüntüler...