OĞUZ ARAL'IN ÇİÇEĞİ
BURNUNDA'LARI
ADANA'DA BİRARAYA GELDİ...

Adanalı karikatürcüler Sefa Sofuoğlu ve Mustafa Öncül`ün girişimi, Tüyap Kitap Fuarının da desteğiyle 19 Ocak 2008 Cumartesi günü Adana Tüyap Kitap Fuarında ilk kez biraraya gelen yaklaşık 30 `Çiçeği Burnunda Karikatürcü` güzel bir gün geçirmişler... Tabii bu sayı bilmeyenler için gerçek çiçeği burnundaların onda biri bile değil... Adana`da bu yıl 15 Ocak tarihinde ilk kez açılan Adana Tüyap Kitap Fuarında gerçekleşen bu buluşma Oğuz Aral`ın Gırgır dergisinden yetişen karikatürcüleri ( İsmail Kar, Sefa, Sofuoğlu, Mustafa Öncül, Abdülkadir Uslu, Cumhur Gazioğlu, Mehmet Selçuk, Yüksel Can, Hasan Ceylan, Altan Özeskici, Murat Özmenek, Muammer Kotbaş, Ali Doğanlı, Ali Şur, Halis Dokgöz...) 19 Ocak 2008 cumartesi günü biraraya getirdi. Hepside kendi alanlarında bir mühendis, doktor, öğretmen, reklamcı ve diğer mesleklerde söz sahibi olan Bir zamanların Ovuz Abilerinin heyecanlı çizerleri ilk defa yüzyüze karşılaşmalarına karşın sanki daha önceleri birbirlerini görmüşcesine hani derler ya `kırk yıllık dost` misali sarılıp, kaynaşmışlar... Umarız bu toplantı bir başlangıç olmuştur ve bunun devamı gelir.
Şunu da anımsatmak da yarar var. Gırgır'ın çıktığı Günaydın gazetesinin binası hala duruyor ve günümüzde dini yanı ağır basan bir yayınevinin binası artık orası. Keşke onun önünde de bir basın toplantısı yapılabilseydi. Çiçeği burnunda arkadaşlar o binanın önünde de biraraya gelselerdi. Alayköşkü Caddesini unutmayalım ve bu güzel buluşmanın devamını İstanbul'da getirelim sevgili arkadaşlar...
--------------------------------------------------------------
OĞUZ GÜREL ÇİZİYOR

OKURLARI
PLATFORMU
YENİ ADRESİNDE...
23 Nisan 2006 tarihinde bir grup okur-yazar çizgi roman sever tarafından bir araya getirilen oluşumumuz Çizgi Roman Okurları Platformu (CROP) 25 Aralık 2006 tarihinde Sakarya İl Merkezinde "Türkiye'nin İlk Çizgi roman Kütüphanesi" açılışını düzenlediği kampanyada topladığı 3000 çizgi romanla gerçekleştirdi. O tarihten itibaren küçük faaliyetlerle çizgi roman sanatı adına çalışmalar gerçekleştiren Platformumuz kendi blogunda yazılar, tanıtımlar, makaleler, incelemeler yayınlayarak çizgi romana hizmetini sürdürmüştür.
Eski adresimizin wordpress'e yönelik "mahkeme kararıyla" kapatılması sebebiyle yeni adresimizde kaldığımız yerden devam etmekte, yazılarımızı paylaşmaktayız.
Yayınevlerimiz ve sanatçılarımızın çizgi roman tanıtımı ve özel bilgi paylaşımı için bizlere ulaşması çizgi roman adına "el yordamıyla" bilgilenme sürecini kısaltacağı kanaatindeyiz.