31 Ocak 2008 Perşembe

ALİ ULVİ ERSOY’U
ANMA SERGİSİ AÇILDI

Türk karikatür tarihinde önemli bir yere sahip olan Ali Ulvi ERSOY ölümünün onuncu yıldönümünde Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde anıldı. Anma toplantısında ustanın orijinal karikatürleri ve değişik zamanlarda çekilmiş fotoğrafları da sergilendi.


30 Ocak Çarşamba günü Saat: 17.30' da gerçekleştirilen anma ve sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Zühtü ALTAN ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Bir açılış konuşması yapan Prof. Dr. Altan: "Ali Ulvi 10 yıl önce bugün aramızdan ayrılmıştı. O, 1950 Kuşağı karikatürcüleri’nden biri idi. Ali Ulvi’nin eşi Alev Hanım burada sergilenen ve arşivde bulunan 100’den fazla orijinal karikatürü müzemize bağışladı. Sizin huzurunuzda Alev Ersoy hanıma teşekkür ediyorum. Ali Ulvi, bu müzeyi göremedi, görseydi çok mutlu olurdu kuşkusuz.Biz onu eserleriyle müzemizde sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Anma günü açılışında Karikatür Müzesi yetkilisi Prof. Atila Özer de “Ali Ulvi 1985 yılında üniversitemizi ziyaret etmiş ve bir konferans vermişti” dedikten sonra usta karikatürcünün eşinden gelen mektubu okudu. Alev Ersoy mektubunda “bu anlamlı günde doktorum izin vermediği için aranızda olamadığıma üzülüyorum, ama eşimi anmanız beni çok mutlu etti, teşekkür ederim” diyordu.

Ali Ulvi Ersoy’un bugün hala güncelliğini yitirmemiş orijinal karikatürlerini ve fotoğraflarından oluşan sergiyi Eskişehir'de 29 Şubat’a kadar izleyebilirsiniz.