27 Eylül 2007 Perşembe

ZAFER TEMOÇİN
MUHAMMET ŞENGÖZ
İÇİN ÇİZDİ...

Sevgili Zafer Temoçin, AKP'li belediye tarafından hakkında dava açılan ve hapis cezası alan karikatürcü Muhammet Şengöz'e MİZAHHABER'e özel olarak yolladığı bu karikatürle destek veriyor ve "Şengöz'ün yanındayız" diye de ekliyor... Duyarlılığı için teşekkür ediyoruz...
---------------------------------------------------------------

KÜRŞAT COŞGUN'UN
ÇİZGİSİYLE
MUHAMMET ŞENGÖZ


YAŞAR FIRAT'TAN MUHAMMET ŞENGÖZ'E DESTEK YAZISI

Merhabalar ben karikatürist Yaşar Fırat. Mizah haber'i ilk günden beri takip etmekteyim. İş ve sağlık sorunlarım nedeniyle yazmaya ve karikatür göndermeye zaman ayıramadım. Ancak kısmet böylesi bir zamanaymış... Keşke karikatür sanatı adına güzel şeylerin yaşandığı bir zaman diliminde, güzel sözcüklerden oluşan bir ileti yazabilseydik. Ne yazık ki karikatür ve karikatüristlerin öcü gibi algılandığı bir süreçten geçmekteyiz.

Meslektaşımız Muhammet Şengöz'ün yaşadığı olay tabii ki ilk değil. Daha önce pek çok karikatürist dostumuz da benzeri durumlarla karşılaştı. Fakat yine de karikatüristlere bu kadar yoğun tepkinin olduğu bir dönem yaşamadık diye düşünüyorum. Biz karikatüristlere düşen görevin; bir dönem Don Quichotte dergisinin İsrail'in Lübnan'ı işgalı süreci boyunca tüm dünya çizerleriyle birlikte yaptığı sanatsal refleks/tepki benzeri bir tutumu sergilemek olduğu inancındayım.
Tüm karikatüristlerin, (dernek,vakıf,popüler mizah/mizah dergisi dahil) tüm sanatçıların 'SANAT' temelinde ortak bir platformda ortak ve GÜR bir sesle düşüncelerini haykırmalarının zamanıdır. Sanat barış ve esenlik dileklerimle.

YAŞAR FIRAT