27 Ekim 2020 Salı

GERÇEK BİR SANAT EMEKÇİSİNİ, OYUNCU HİKMET KARAGÖZ'Ü YİTİRDİK...

HİKMET KARAGÖZ... Gerçek bir sanat emekçisi, oyuncu, ressam-çizer Hikmet Karagöz de 74 yaşında dünyaya veda etti. Özellikle Bizimkiler adlı unutulmaz tv dizisinde canlandırdığı "Abbas" karakteriyle belleklerde yer edinen Hikmet Karagöz sadece bir oyuncu değildi, suluboya resimler yapan bir ressamdı, Karikatürcüler Derneği'nin uzun yıllar önceki bazı etkinliklerine de "çizer" kimliği ile katılmıştı. Dernek ortamında tanışıp, sohbet etmiştik.

Hikmet Karagöz'ün ölüm haberini 27 Ekim 2020 sabah saatlerinde sosyal medya hesabından kızı Zeynep Karagöz duyurdu ve şöyle dedi: "Babişkom, Hikmet Karagöz bugün son yolculuğuna çıktı... Bu kez dönüşü yok; ardından tebessümler, kadehler ve anılar, sohbetler yakışır. Korona nedeniyle cenaze töreni olması mümkün gözükmüyor. Hatrına şerefe..." mesajıyla duyurdu.  

1946 yılında Samsun Veziköprü'de doğan Hikmet Karagöz, 1962-1963 yıllarında Eminönü Halkevi'nde amatör olarak tiyatroya başlayan sanatçı, 1964'te Küçük Sahne Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. 1974 yılında Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'la TV yapımlarında rol almaya başladı. Sinemaya geçişi "Faize Hücum”  filmiyle 1982'de oldu. Bizimkiler dizisindeki Abbas rolüyle geniş kitlelerce tanındı.  Pek çok sinema filminde ve dizi filmde rol aldı. 1986'dan bu yana ağırlıklı suluboya olmak üzere resim yapan Hikmet Karagöz çeşitli zamanlarda sergiler de açtı.

Yeşilçamın ve beyazcamın, ressam yönü de olan sanat emekçisi Hikmet Karagöz'ün ruhu şad olsun, anısına sevgiyle...

CİHAN DEMİRCİ-MİZAHHABER