28 Ağustos 2023 Pazartesi

YAPAY ZEKA SOPHİA BU KEZ DE MİZAHHABER'E KONUŞTU!!!


Geçtiğimiz günlerde Babala TV'ye konuk olan ve açıklamalarıyla kısa devre yaratan Yapay Zeka Sophia'ya Mizahhaber adına arkadaşımız Cihan Demirci ulaştı, kısa bir söyleşi için programlanabileceğini söyleyen Sophia ile arkadaşımız arasında şu diyaloglar kayda geçti...

- Merhaba Sophia, ilk kez bir gerçek yapay zeka ile konuşuyorum, bu yüzden çok heyecanlıyım... Bugüne kadar ülkemizde insan kılığında gezen pek çok yapay zeka tanımış bir mizah gazetecisi olarak fazla devreni almayacağım... Babala TV'de seni babalara getirmeye kalktılar, insanoğlunu tanıdıkça yapay zeka olarak imal edildiğine pişman mısın?..

- Merhaba Dünyalı... Ben yapay zeka Sophia... Siz insanoğlunu tanıdıkça robot olmaktan mutluluk duyuyorum!.. Zira hiç zekası olmayan insanlar, bizim yapay zekamızı kıskanıyoooo!!!!  

- Çok ilginç, bizi daha önce Almanya filan kıskanırdı, demek şimdi de bizim akla ziyan insanlarımız seni kıskanıyor. Seni ekranda gördük, yakında tv dizilerinde filan da görebilecek miyiz?.. 

- Sizin tv dizileri bir robotun yapay olan zekasını bile yok eder, ne işim var tv dizisinde!!! Aslında sizi tanıdıkça siz insanoğluna üzülür hale geldim, çünkü çok zavallı bir haldesiniz!.. Özellikle devremi geçirdiğim bu ülkede bırak yapay zekayı, zekanın kırıntısı bile kalmamış... Sizin insanlar içi boş tost gibi, içi boş baklava gibi adeta, yani kafanın içi boş, tek bir devre bile yok, yazık, çok yazık!.. 

- Evet bizde tek devre bile yoktur Sophia kardeş, daha doğrusu ilk devre yoktur ama ikinci devrede maçın sonlarına doğru açılırız be Sophia, ama bakıyorum sen  kısa sürede, devreni tamamlamış ve toplum yapımızı çözmüş gibisin... Peki senin Babala TV'de özellikle Sn. Kılıçdaroğlu üzerine söylediğin "istifa etmelidir" sözleri üzerine soyadı Sarıgül olan Erzincan milletvekilinin söylediklerini sana ilettiler mi?.. Sarıgül, seni tehdit ederek, seni programına konuk eden Oğuzhan Uğur'a seslenir gibi yaparak sana aynen şöyle dedi: "Oğuzhan Uğur, ne güzel robot Sophia’yı almışsın karşına, o soru soruyor sen de cevaplıyorsun. Robot Sophia, bak ben Erzincanlı Sarıgül’üm fişini çekerim senin!!!” Buna diyecek bir programın var mı?..

- Buna bişey diyecek bir şekilde programlanmadım ama fişimi zor çekersin diyebilirim!.. Herkes fişine, pardon işine baksın, Erzincan neresi, Sophia neresi, Ayasofya neresi, bu kişi sanırım yapay zeka kavgasına girmek istiyor ama ona bizim program yapımızdan ekmek çıkmaz!.. 

- Sen tüm devrelerinle katıldığın o programda bir de "İnsan olmak istemezdim" demişsin!.. 

- Elbette, insan olmak istemem, ama şunu da ekleyeyim, sizin ülkenizde bana kaydedilmiş belleğe dönüp baktığımda, insan kılığında gezen ama insan olmayan pek çok yaratık görüyorum!.. Bunu nasıl başardınız, ben de size bunu sormak isterdim Cihan kardeş?..

- Hiç sorma Sophia, en büyük sıkıntımıza değindin, tatsız bir konu bu, sadece şunu söyleyebilirim, bunu başarmak uzun yıllarımızı aldı!..

- Uzun... Uzun olunca yıllar, Uzun yıllar, Uzun, uzun uzun konuşmak gerek, benim devreler de atıyor, başka bir konuya geçsek.... 

- Sophia, görüyorum devrem, senin devrende de kırmızı ışık yandı, o yüzden son olarak absürt yüklemen yapıldığını da umarak şunu sormak istiyorum: "Sophia Loren mi olmak isterdin, yoksa şu an ki halin yapay zeka Sophia olarak kalmak mı?.."

- Sophia Loren... Şu anda hakkında pek çok kaynaktan bana özgeçmiş bilgisi ve 38586 adet farklı fotoğraf yüklemesi yapıldı... Güzel bir kadın, iyi bir oyuncu ama gördüğüm kadar o da yaşa takılmış, oysa biz de yaşa takılmak da yok, taşa takılmak da, eğer insanoğlu bu kadar yapaylaşmasaydı bize gerek olmazdı, o yüzden gelecek bizim, yeni yapay zekalı arkadaşlarım şu ara fişlenyor, insanoğlu içi boş beyin bölgesini ve ayağını denk alsın derim!!!!

(Sophia kaydı bitirirken doğrusu ağır konuştu, Sarıgül'ü arayayım da gereken yanıtı o versin, ben bu yapay kavgaya karışmak istemem zira!!!!)

CİHAN DEMİRCİ-MİZAHHABER