11 Şubat 2024 Pazar

SPOR KARİKATÜRCÜSÜ MESUT YAVUZ'U YİTİRDİK!..


MİZAHHABER - Spor basınında, özellikle de Milliyet'ye uzun yıllar çizdiği karikatürlerle spor karikatürcülüğüne katkı sağlayan Mesut Yavuz'u yitirdik. 

Mesut Yavuz'un vefatını, üyesi olduğu Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir duyurdu.

Tongsir, şu ifadeleri kullandı: "40 yıllık dostumuz, spor karikatürsti, TSYD üyesi MESUT YAVUZ'u kaybettik. Üzüntümüz sonsuz. Allah rahmet eylesin."

Tongsir, daha sonraki paylaşımında da Mesut Yavuz'la ilgili cenaze bilgilerini şöyle paylaştı:


"Spor Karikatüristi TSYD uyesi MESUT YAVUZ'un cenazesi yarın (12 Subat Pazartesi) Levent camiinde kılinacak ögle namazından sonra Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecektir. Allah rahmet eylesin. Camiamızın başı sağolsun."



Mesut Yavuz çizgisiyle 1977 yılının A MİLLİ TAKIM KADROSU... 


MİZAHHABER adına Cihan Demirci, Mesut Yavuz'la ilgili şu satırları ekledi: 

"Ülkemizde spor karikatürünün büyük ustası olan Altan Erbulak ağabeyimizin erken yaşta vefatının ardından bu anlamda bir kulvar açmış olan Milliyet gazetesinde, akrabası olan büyük usta Bedri Koraman'ın da büyük destekleriyle Mesut Yavuz'u karikatürcü olarak gördük. Yandaki fotoğrafta; Mesut Yavuz, Karikatürcüler Derneği başkanı Metin Peker ve Bedri Koraman derneğin bir gecesinde görülüyor. Milliyet'te çalıştığım dönemde zaman zaman Bedri ağabeyin odasına gittiğimiz anda, Mesut Yavuz çıkardı bazen karşımıza. Bedri ağabeyi de andırırdı biraz. Mesut Yavuz ustası saydığı Bedri Koraman'ın Milliyet'teki çizgilerine de yardımcı olurdu, onun asistanlığını yapardı adeta. Bizde spor karikatürüne emek veren azdır. Daha öncesine dönecek olursak; 1982'lerde Güneş gazetesi çıktığında spor sayfasına kısa sürede olsa ben de spor, spor deyince de tabii ki ağırlıklı futbol karikatürü çizmiştim. Hatta Gırgır-Fırt kökenli Necdet Şen arkadaşımız da o dönem Güneş'te spor sayfasında çizerdi. Bedri ağabey o zaman da Güneş'in baş karikatürcüsüydü ve yanında bu alanda pişmeye başlayan akrabası çizer, sevgili Mesut Yavuz vardı ve ilk kez orada tanıştık Mesut Yavuz'la. Spor karikatürü gibi az sayıda insanın emek verdiği bir alanda karikatürler çizdi, portre çizerliği de yaptı, çok sevdiği, özendiği, büyük usta sevgili Bedri ağabeyle buluştu, ruhu şad olsun..."


Mesut Yavuz'un çizgisiyle FENERBAHÇE... (Milliyet Gazetesi Takım Posteri)


Mesut Yavuz'un çizgisiyle GALATASARAY... (Milliyet Gazetesi Takım Posteri)


Mesut Yavuz'un çizgisiyle BEŞİKTAŞ... (Milliyet Gazetesi Takım Posteri)





MESUT YAVUZ'UN ÇİZGİSİYLE FENERBAHÇE KALECİSİ RÜŞTÜ RENÇBER...


MİZAHHABER HABERLERİNİ 
KAYNAK GÖSTERMEDEN KULLANMAYINIZ...