23 Ağustos 2013 Cuma

ULUSLARARASI MİZAHİ HEYKEL SEMPOZYUMU 15 EKİM'DE ANTALYA'DA...

Uluslararası Mizahi Heykel Sempozyumu Antalya’da 15 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen sempozyum Konyaaltı sahilinde bulunan Minicity otopark alanında düzenlenecek. Sempozyuma Türkiye, İtalya, Arjantin, Ukrayna, İsrail, Sırbistan, Suriye ve Gürcistan’dan 20 sanatçı katılacak.

Dünyaca tanınmış uluslararası sanatçıların katılımına açık “Açık Hava Heykel Atölye”çalışmasında hazırlanan eserler ise Antalya’nın farklı noktalarına yerleştirilecek. Sempozyumun sanat danışmanlığını Ayhan Karapınar üstleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, mizahi unsurlara toplumların ruh sağlığı bakımından ihtiyaç olduğunu belirterek “Uluslararası Mizahi Heykel Sempozyumu ile Anadolu mizah karakterleri, nesnel ve görsel kültür varlıklarını kalıcı heykellere dönüştürerek gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Çok önem verdiğimiz bu sempozyum ile Anadolu mizah karakterlerinin kalıcılığında rol üstleneceğiz. Bunları Antalya’nın parklarında görmeyi sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyoruz” dedi.

(Haber Kaynağı: Cumhuriyet-23 Ağustos 2013)